Hospice De Luwte De Luwte Thuis


Hospice De Luwte in Soest

RICHTING 'DE LUWTE'

Geplaatst op 15-11-2006.

Lopen we op schema??
Hoe vaak hebben wij, bestuursleden en coördinatoren, deze vraag de afgelopen tijd gesteld?
Heel vaak, dat kan ik u verzekeren. Gelukkig werd er telkens bevestigend geantwoord; “ Ja hoor, we liggen op schema!”
En ook al dachten wij dat mensen in de bouw dus blijkbaar wonderen kunnen verrichten, we zijn ook wel weer zo dat we het gelijk bij de kenner laten.
Dat is dus niet altijd slim, bleek de afgelopen week.
Toen kwam namelijk opeens de boodschap van de aannemer dat hij het niet gaat redden. Hier liet de redelijke coördinator-taal mij heel even in de steek en ik voelde de kwaadheid en frustratie mijn nek inkruipen.
“ Hoe kan het bestaan, wie kan ik als de schuldige aanwijzen en hoe kan ik afdwingen dat we toch gewoon op tijd open gaan”, waren zo wat mijmeringen die door mijn hoofd gingen.
Als je in de race tegen de klok zit, die de opening van een project als dit nu eenmaal met zich meebrengt, dan sta je op scherp; dan ga je ervoor en zet je alles op alles.
Er is een planning gemaakt, de mensen die in het hospice gaan werken, zijn gemotiveerd en gretig. Iedereen heeft zijn agenda helemaal gericht op de grote dag en dan opeens gaat het gewoon niet door en vóór je er erg in hebt, ben je met elkaar aan het kijken wanneer we dan wel open gaan.
Ik kan u verzekeren dat het niet zonder slag of stoot is gegaan en dat iedereen nu een beetje zijn wonden likt, maar soms sta je voor een voldongen feit.
Voor iedereen die hier last van ondervindt, geldt een welgemeend SORRY. Ook al kunnen wij er in dit geval niets aan doen, wij voelen ons natuurlijk wel verantwoordelijk voor alle vrijwilligers en anderen die met ons klaarstonden om te beginnen!
Als het goed is, hebben alle vrijwilligers de brief met de nieuwe openingsdatum in de bus gekregen en als deze column verschijnt, zijn zij waarschijnlijk ook aan het idee gewend.
Dan wandelen we nu samen even door de voordelen: we hoeven ons niet meer druk te maken over het feit dat het rooster al zo heel erg snel ingaat. De feestdagen kunnen we met z’n allen rustig in familiekring doorbrengen. Voor de inrichting en afwerking kunnen we net even iets meer tijd uittrekken en de weg naar de opening gaan we iets uitgeruster afleggen.
In mijn achterhoofd blijft een heel klein stemmetje toch roepen: “ ik wil het nu!!”
Maar dat kleine stemmetje roept wel vaker iets waar ik tot op heden niet het gewenste antwoord op heb gekregen.
Ik ga nu, na een hectische week even lekker achterover leunen met een goed glas.
Wachten op alle reacties die zeker op maandag zullen komen.
Resumé: een rotweek maar wel iets meer rust in het vooruitzicht.
Elk nadeel heb z’n voordeel…


Column overzicht
Webdesign en sponsoring door RETO Copyright 2020, Stichting Hospice De Luwte