Hospice De Luwte De Luwte Thuis


Hospice De Luwte in Soest

RICHTING 'DE LUWTE'

Geplaatst op 29-11-2006.

Dit zou mijn laatste column zijn. Na de opening van het hospice zal Ton Herstel als nieuwe voorzitter ook de column overnemen. Ik hoop dat hij zich dat al realiseert! Het besluit om de opening uit te stellen betekent voor mij dat ik nog een paar maanden langer voorzitter ben. Dus zullen er nog een paar columns van mijn hand volgen. Maar ook voor de andere bestuursleden betekent het uitstel een extra investering. Het heeft dan ook wel even moeite gekost om de knop weer om te zetten. Zo moet Ab zijn publiciteitscampagne langer rekken. Dat kost hem nog een hele hoop extra werk. Maar wat je vooral dwars zit is de wetenschap dat een aantal mensen er aan toe was om van het hospice gebruik te maken. De contacten met Marja waren al gelegd. Het is niet anders. Een hospice openen waarin nog getimmerd en geverfd wordt heeft ook geen zin. Nu de knoop is doorgehakt zien wij ook de voordelen. Opening in november zou betekenen dat er ook na de start nog allerlei zaken geregeld moesten worden. Nu staat alles klaar als de eerste gast komt. Dat klaarstaan schrijf ik wel even heel gemakkelijk op. Maar daar zit de laatste maanden de grootste inspanning. Wil Zwart is bijna volcontinue bezig met de aanschaf van de hele inboedel, met onderhandelingen over prijzen en de keuze van kleuren en materialen. Deze week ben ik nog even in het huis gaan kijken. Het wordt echt prachtig! Zelfs nu het nog leeg is voel je de warme sfeer.

Terwijl wij dus toch weer druk zijn met het omzetten van knoppen en andere voorbereidingen, blijken ook anderen het hospice niet te vergeten. Zo meldde zich weer een stichting die tot de conclusie was gekomen dat wij precies in hun doelstelling vallen. Dat betekent dan weer een forse gift. Ook zijn er regelmatig mensen die melden dat zij op hun verjaardag of jubileum met de pet rond zijn gegaan. Een van de hoogtepunten van vrijwillige bijdragen vind ik absoluut de Rotary die onder leiding van Theo van ‘t Klooster vanaf het voorjaar vrijwel elke zaterdag in de tuin aan het werk zijn.

Kort geleden kregen wij de melding van een leuke actie van leerlingen van het Hilversumse Dudok- college. Het gaat om tweedejaars studenten die de opleiding Sport en Bewegen volgen. Zij moesten als werkstuk een circusvoorstelling ontwerpen, produceren en realiseren. De opbrengst moest aan een goed doel besteed worden. U begrijpt het al; de opbrengst wilden zij voor het hospice bestemmen. Kennelijk was er één van hen op de hoogte van onze activiteiten. Het bestuur kreeg ook een uitnodiging om de voorstelling bij te wonen. Ab heeft zich samen met vrijwilligster Henny Hasebos van die taak gekweten. Daar hebben zij geen spijt van gehad. De voorstelling was volgens Ab van een indrukwekkend niveau en de opbrengst was bijna 600 euro. Het zijn vaak dit soort dingen die zo stimulerend werken. Dat helpt je om een teleurstelling ook weer snel te vergeten.


Column overzicht
Webdesign en sponsoring door RETO Copyright 2020, Stichting Hospice De Luwte