Hospice De Luwte De Luwte Thuis


Hospice De Luwte in Soest

RICHTING 'DE LUWTE'

Geplaatst op 13-12-2006.

Heeft u ook wel eens dat u iets vergeet; een naam, een adres, een recept? Het kan van alles zijn. En heeft u dan ook dat u daar alsmaar aan moet denken, dat u uw tas omkeert, het telefoonboek uitpluist. Alles om maar dat ene te vinden?
Gelukkig…, ik heb het namelijk ook heel soms.
Om precies te zijn heb ik het nu. Ik ben op 2 oktober jongstleden bij een mevrouw geweest in Baarn. Het was een heel prettige ontmoeting waar ik de dagen daarna nog aan moest denken. Wij hadden bij haar aan de tafel, onder het genot van een kopje koffie, een fijn gesprek.
Deze mevrouw bood ons een hele mooie stoel aan, zo een waar we naar op zoek waren voor op de gastenkamer. Mevrouw was blij dat wij er blij mee waren en we spraken af dat ik contact met haar op zou nemen op het moment dat we de stoel in huis kwijt konden. Nu dus. Maar waar ik ook zoek, ik weet geen naam meer en ook geen adres. Alleen het verhaal staat mij nog heel helder voor de geest.
Ik hoop zo van harte dat deze mevrouw zich bij mij wil melden!

De uitnodigingsbrieven liggen klaar, het wachten is nog op een kleine aanvulling en dan gaat alles in één keer de deur uit. En ook hier zullen wij ongetwijfeld weer geconfronteerd worden met manco’s in ons geheugen. Neem het ons vooral niet kwalijk, maar kom gewoon op de open dag, zaterdag 13 januari. Een uitnodiging vindt u de woensdag ervoor in deze krant.
Of neem het ons wel kwalijk, maar kom dan evengoed bij ons binnenlopen, u bent van harte welkom!
Het huis is inmiddels prachtig geworden, nog een paar laatste klusjes en dan kan er ingericht worden. En als dat gebeurd is komt het aankleden; dat zijn de leuke dingen, er zo onze eigen sfeer aan te geven.
Heb ik u al eerder verteld dat het binnenschilderwerk helemaal in de natuurlijke verf is geschilderd? Let u daar vooral ook op als u komt kijken. Er is geen chemisch product aan te pas gekomen en behalve dat dit heel goed is voor het welzijn van iedereen in huis, is het vooral ook heel erg mooi. Wij zijn er erg trots op, zoals we op alles in het huis trots zijn.
Het is voor ons ook spannend om iedereen door het huis te laten gaan, het is de enige keer dat dat mogelijk is. Daarna is het huis bewoond en dan is er natuurlijk geen sprake meer van grote groepen mensen in huis.
Annemarie en ik gaan binnenkort nog op voor het examen “opgeleid persoon” zodat wij volledig toegerust zijn om de brandmeldinstallatie te bemannen en dan zijn ook wij klaar.
In het bestuur vinden ook veranderingen plaats en dat is best gek om te merken, sommige bestuursleden stoppen als het huis open is en dat kunnen wij ons nu eigenlijk nog niet voorstellen. En in mijn laatste column voor de opening wil ik het toch nog een keer zeggen; deze groep van 6 mensen hebben zoveel werk verzet, helemaal om niet, het is bijna niet voor te stellen dat zij in zo een korte tijd zo veel hebben bereikt!
Als u bij ons langs komt in die week in januari, kijkt u dan maar eens goed naar ze; zij hebben aan de basis gestaan van de prachtige plek die De Luwte nu is.


Column overzicht
Webdesign en sponsoring door RETO Copyright 2020, Stichting Hospice De Luwte