Hospice De Luwte De Luwte Thuis


Hospice De Luwte in Soest

Vanuit “De Luwte”

Geplaatst op 01-01-2007.

Ja, en nu werkelijk “vanuit De Luwte”!

Na een ontzettend drukke openingsweek die wij heel erg fijn hebben gevonden, is het opeens echt.�Er zijn zoveel mensen door het huis gegaan en er zijn zo veel positieve reacties het huis binnengebracht.

De enige “kritiek”die ik heb gehoord was dat de bel te hard is, nou dat klopt en die gaan we vervangen voor een lieflijke dingdong. Verder kwam er iemand met haar rolstoel vast te zitten in het grind. Dat vonden wij echt heel erg jammer; dachten we met alles rekening gehouden te hebben en dan gebeurt er zoiets. Gelukkig komt deze mevrouw ons binnenkort alsnog bezoeken.

Het is goed dat we in de eerste week dat we echt open waren niet direct al gasten hadden. Samen met het bouwstof dat zo hier en daar nog naar beneden dwarrelt, moest ook de euforie nog zakken. Nu is er rust in huis; de eerste gast is gearriveerd en na wat onwennigheid op de eerste dag, is het opmerkelijk hoe natuurlijk iedereen zijn eigen weg vindt in huis.

Hoewel alles nog uitgeprobeerd en uitgevonden moet worden en de verpleegkundigen en de vrijwilligers zich nog naar elkaar moeten voegen, begint al de sfeer te komen die wij zo graag willen. Eén van de vrijwilligers vertelde mij vandaag dat hij zaterdag gewerkt had en dat hij heerlijk ontspannen naar huis ging; het had hem goed gedaan om een poosje in het huis te zijn.

Er is, na de opening, weer veel belangstelling voor het werken in het Hospice. Hier zijn wij heel blij mee. Helaas moeten mensen even geduld hebben tot er weer een training gegeven wordt.

De mensen die vinden dat dit te lang duurt, zou ik willen wijzen op het Vrijwilligersloket Soest/Soesterberg. Daar is ook vrijwilligerswerk te vinden in alle sectoren. Voor informatie kunt u bellen met Marion Foppele, projectcoördinator. (035 6017615
info@vrijwilligersloketsoest.nl

 

Nu wordt het tijd voor de volgende gast, wij hebben daar contact over en iedereen is hier ook klaar voor. De volgende die we met warmte willen verwelkomen.

En zo moet het gaan lopen, het moet bekend zijn dat De Luwte een goede plek is waar je in alle vrijheid voor mag kiezen. Een plek waar je tot het einde toe in vrijheid mag leven op een manier waar je zelf voor kiest èn waar goed voor je geliefden wordt gezorgd.

Het is goed om thuis te zijn, als het kan tot het einde.

Voor sommige mensen is thuis echt het huis dat ze thuis noemen. Hen gun ik dat ze daar kunnen blijven.

Voor anderen is thuis: daar waar de mensen zijn die van mij houden. Hen gun ik een verblijf in De Luwte.


Marja van der Vorst is coördinator van Hospice De Luwte. Het hospice is bereikbaar via tel. 035 6039450 of 0630 087779 (coördinator). E-mail info@hospicedeluwte.nl. Zie ook de website: www.hospicedeluwte.nl

 


Column overzicht
Webdesign en sponsoring door RETO Copyright 2020, Stichting Hospice De Luwte