Hospice De Luwte De Luwte Thuis


Hospice De Luwte in Soest

RICHTING 'DE LUWTE'

Geplaatst op 01-09-2006.

De vakantietijd zit er weer op. Ik zeg met enige nadruk vakantietijd, want ik viel dit jaar niet in de prijzen. Mijn man en ik zijn per 1 augustus verhuisd naar Woerden. Dat had tot gevolg dat mijn belangrijkste uitstapjes als bestemming groot vuil en Spullenhulp hadden. We mochten Ab’s aanhanger lenen, waarin hij normaal de schapen vervoert. Dat was absoluut een uitkomst, ons huishouden is zeker met een procentje of twintig geslonken. Gevolg is wel dat ik nog steeds enigszins allergisch ben voor schapenlucht. Maar ook dat zal wel weer over gaan.

Vanuit Woerden is mijn voorzitterschap wel iets lastiger uit te voeren. Natuurlijk is er de telefoon en Internet en om voor een vergadering even iets meer kilometers te moeten afleggen is ook geen drama. Maar je verliest wel een beetje de “touch” als je er niet meer echt tussen zit. Ik ben daarom tussen de verhuizingperikelen door wezen praten met Ton Herstel. We hebben als bestuur nagedacht over het profiel van een nieuwe voorzitter. Hij voldoet daar in ruime mate aan. Ik kan hier rustig vertellen dat ik enorm opgelucht was toen hij na een korte bedenktijd onze vraag positief beantwoordde. Je laat iets wat je zo na aan het hart ligt niet zomaar in iemands handen achter. We hebben afgesproken dat ik voorzitter blijf tot de opening van het hospice en dat Ton dan de verantwoordelijkheid overneemt.

Intussen is er in de vakantie heel veel gebeurd. De Rotary heeft met veel vrijwilligers een aantal zaterdagen in de tuin gewerkt. De schutting is voor het grootste gedeelte klaar. En de basis voor de tuin is gelegd. Na de verbouwing kan de tuin afgemaakt worden. Theo ‘t Klooster, die als landschapsarchitect de leiding over het tuinproject heeft, slaagde erin zowel vrijwilligers als goede gevers te mobiliseren. Kabels voor de verlichting, een shovel, stenen voor de muur, je kunt het zo gek niet bedenken of Theo wist mensen te bewegen gratis materiaal voor de tuin beschikbaar te stellen. Daarnaast liep er vanuit de Rotary nog een mega actie om ter gelegenheid van hun jubileum een jubileumboek aan de man te brengen. Het boek bevat een schitterende verzameling artikelen en foto’s over de historie van Soest, Baarn en Eemnes. De verkoop actie is uitstekend verlopen en de opbrengst is geheel voor het hospice. Vorige week mochten wij een cheque van € 40.000 in ontvangst nemen. Daar wordt je even stil van.

Intussen is de bouw begonnen en zijn Wil en Marja enorm druk met het uitzoeken van alles wat de inrichting betreft. De keuken is besteld, een heel speciale soort stoelen is aangeschaft en het type vloerbedekking is geselecteerd. Daarbij zijn zij er op uit om zoveel mogelijk te kopen bij ondernemers uit Baarn en Soest. Het bedingen van flinke kortingen is daarbij natuurlijk steeds aan de orde. Per slot van rekening gaat het hier om een project waar we met zijn allen verantwoordelijk voor zijn. Heerlijk dat alles nu volop in beweging is. We liggen goed op schema en het ziet ernaar uit dat Marja’s wens om de eerste gasten begin december te kunnen ontvangen gerealiseerd kan worden.


Column overzicht
Webdesign en sponsoring door RETO Copyright 2020, Stichting Hospice De Luwte