Hospice De Luwte De Luwte Thuis


Hospice De Luwte in Soest

RICHTING 'DE LUWTE'

Geplaatst op 20-09-2006.

Na een lange hete zomer is het weer de beurt aan mij om een column te schrijven. Ik doe het graag want ik heb veel te vertellen.
Allereerst de verjaardag van de heer Spijker uit Soest. Hij werd 80 jaar en vroeg zijn gasten om nu eens niet een jenevertje of een ruikertje te geven maar een gift te doen in de bus voor het Hospice. Die was op zijn verzoek neergezet en bleek goed te vinden door de vele gasten die mijnheer Spijker ontving. Hij had een fijne verjaardag, samen met zijn kinderen, zelfs die ene dochter uit Canada was voor de gelegenheid naar Soest gekomen! En de bus; die barstte bijna uit zijn voegen en wij zijn blij met de gulle giften. Bedankt meneer Spijker!
Hierna volgde de voorbereiding voor “de dag van ons allen”. En met allen bedoel ik de mensen die het Hospice gaan vormgeven in de komende tijd.
Natuurlijk moest er een programma bedacht worden en het was dit keer niet moeilijk omdat ik het niet alleen hoefde te doen, want: had Annemarie Hidding, mijn collega, eerst alleen maar een naam, heeft inmiddels ook duidelijk een gezicht! We blijken over veel zaken hetzelfde te denken en ja, dan stelt zo’n dag voorbereiden niet zoveel meer voor.
De 14e september was dan ook een succes. Bijna alle vrijwilligers waren aanwezig, ook diegenen die in November getraind gaan worden.
Onder de bezielende leiding van Ria Hengeveld werden er 4 groepen gevormd en alle aanwezigen werden die dag zoveel mogelijk door elkaar gehusseld. Ik had het genoegen om in mijn groep de komende en de gaande voorzitter van het bestuur te hebben. Leuk om te zien hoe zij, bijna zij aan zij een naambutton maakten.. Deden ze nog best aardig ook.
Het was een gevarieerde dag met heel vaak een lach en toch soms ook nog een traan.
Het was leuk om te zien hoe de mensen uit de verschillende trainingsgroepen elkaar met veel enthousiasme, en veel gekwek, begroetten. Ik voelde me als een vis in het water; dit is waar ik het voor doe, het was me weer zo duidelijk. Zo’n leuke groep mensen en samen met hen gaan we heel erg goed zorgen voor mensen die bij ons komen om te sterven. En ook heel goed zorgen voor hun naasten zodat we het ook voor hen wellicht iets makkelijker kunnen maken.
De dag vond plaats in “De Witte Boerderij”. Wat een prachtige plek, en gratis!!
Heel erg aardig van de familie Smeeing; we hebben het goed gehad bij hen.
De catering werd verzorgd door de dames van het Vrouwengilde, en eerlijk is eerlijk: ik had het ze niet nagedaan.
We eindigden de dag met een lied. Moeilijk? Welnee, in een half uur leerde Sven Boogert ons het Grolschlied driestemmig te zingen, waarna we aan de wijn gingen…


Column overzicht
Webdesign en sponsoring door RETO Copyright 2020, Stichting Hospice De Luwte