Hospice De Luwte De Luwte Thuis


Hospice De Luwte in Soest

RICHTING 'DE LUWTE'

Geplaatst op 18-10-2006.

Het gaat een serieuze zaak worden; opeens moeten er allerlei dingen, waar je eigenlijk niet op rekent. Bijvoorbeeld: Annemarie en ik worden geacht ons te laten scholen tot opgeleid persoon. Jaja, mocht u denken dat wij al redelijk opgeleide personen zijn, in dit geval betekent het dat wij ook voor de brandweer gezien moeten worden als opgeleid persoon.
Dat wil zeggen dat wij alles moeten weten over onze BrandMeldInstallatie.
That’s different cook: we praten hier over nen, brandmeldcodes en allerhande zaken waar wij in het geheel niets van weten. Ik heb mij, en gelukkig ook: wij hebben ons nog nooit zo dom gevoeld als tijdens de dag die wij doorbrachten bij de brandweer waar wij door een uiterst vriendelijke meneer getraind werden.
Lastig ook omdat er in het hospice nog helemaal geen brandmeldinstallatie hangt, sterker nog; daar kan helemaal niets hangen omdat er nog nauwelijks muren zijn waar wat dan ook kan hangen. Nou ja, dat komt natuurlijk allemaal wel goed. Dankzij een hele aardige meneer bij de brandweer mogen Annemarie en ik wat later ons examen doen.
Hebben we weer iets meer tijd over voor de zaken die nu voorrang hebben. En dat zijn er heel wat: gesprekken met de huisartsenpost, de thuiszorgorganisaties, het boekje dat gaat uitkomen tijdens de opening, de folders, de opening, de inrichting van het huis, het organiseren van de “handen aan het bed-training”, de laatste groep die de basistraining krijgt, gesprekken met de toekomstige verwijzers en nog heel veel andere zaken.

En ook bij ons stijgt de spanning; hoe gaat het worden, is alles op tijd klaar, is de opening goed geregeld, komen de meubels op tijd, zijn de, keiharde, werkers in huis op tijd klaar? Allemaal zaken waar je heel zenuwachtig van kunt worden…. maar daar zijn wij gelukkig weer te nuchter voor.
Alles op zijn tijd, je kunt geen ijzer met handen breken en Aken en Keulen werden niet op één dag gebouwd.

Rust dus, en bedenken; er komen vier mensen bij ons om hun laatste dagen, weken of maanden te leven, en daar gaan we heel goed voor zorgen. Zij zullen het ons niet kwalijk nemen als nog niet alle lampjes hangen, als de zolder nog een lik verf nodig heeft of als nog niet àlle meubels zijn gearriveerd.
Bedenken dat Annemarie en ik blij zijn met elkaar en met alle vrijwilligers en er het volste vertrouwen in hebben dat het goed gaat komen in De Luwte.

Niet blijven hangen in bijzaken zoals: wie opent er en wie krijgt de meeste aandacht.
Elkàar voldoende aandacht geven; is het moeilijk om als bestuurslid iets uit handen te geven waar je jarenlang je ziel en zaligheid in hebt gelegd? En kun je als coördinator nog even een stap terug doen?
Kortom, niet alleen op zakelijk niveau maar zeker ook op intermenselijk niveau, wordt er nog heel wat uitgewerkt.
We kunnen het aan en we zijn er klaar voor.


Column overzicht
Webdesign en sponsoring door RETO Copyright 2020, Stichting Hospice De Luwte