Hospice De Luwte De Luwte Thuis


Hospice De Luwte in Soest

Mediteren voor De Luwte

05-07-2017

 

Yoga de Boom Baarn schenkt geldbedrag aan Hospice de Luwte in Soest

De Baarnse yogaschool De Boom heeft de opbrengst van de meditatielessen van een yogaseizoen gedoneerd aan Hospice de Luwte in Soest. De Luwte biedt aan mensen in hun laatste levensfase alle nodige zorg in een rustige huiselijke sfeer waar ook naasten van harte welkom zijn.

Jacqueline Bloemendaal-Schoenmakers, yoga- en meditatiedocente bij Yoga de Boom Baarn, en een van haar mediatiedeelnemers Jan Veltman brachten eind juni een bezoek aan Hospice de Luwte om het geldbedrag te overhandigen. Bloemendaal vertelt: “Sinds september 2016 geef ik meditatielessen op de woensdagochtend in Theater de Speeldoos in Baarn. Dat doe ik een half uur voordat mijn reguliere yogalessen beginnen. Ik vatte het plan op om de deelnemers een bedrag van € 5 per les te vragen, dat ik graag wilde schenken aan een goed doel. Dat doel was snel gevonden: Hospice de Luwte, omdat ik daar vanuit het verleden een binding mee heb.”

Het geldbedrag werd in dank aangenomen door Marja van der Voorst en Annemarie Hidding, directieleden van De Luwte. Het Soester hospice is voor een deel afhankelijk van giften, dus de dames waren blij verrast met deze onverwachte vorm van financiële ondersteuning. Hospice de Luwte is een instelling die zich in terminale zorg heeft gespecialiseerd. Op een heel persoonlijke manier geeft De Luwte haar gasten een waardige begeleiding in hun laatste levensfase. Ook naasten van deze gasten zijn er van harte welkom in deze instelling met een warme, huiselijke sfeer. Daarmee een bijzondere verbondenheid tussen mensen creërend in hun laatste levensfase.

Meditatiedeelnemer Jan Veltman uit Baarn: “Mediteren is een vorm, die een positief effect heeft op de geest, maar ook op het lichaam. Bij het mediteren bereik je niet alleen een punt van innerlijke rust maar ook innerlijke tevredenheid. Deze twee wegen komen vervolgens samen en leiden tot een goede balans, een verbondenheid.” Hij vervolgt: “Het woord verbinden heeft vele betekenissen, maar in menselijke sfeer is dit woord een deugd, een zogenaamde goede eigenschap. De verbinding die Jacqueline met de Luwte heeft gelegd, maakt deze meditatie dan ook zo bijzonder. Voor mij is mediteren een belangrijk onderdeel van mijn leven geworden; ik heb geen enkele woensdag overgeslagen.”

Danielle de Bruijn uit Baarn die ook regelmatig deelneemt aan de meditatielessen van Jacqueline: “Voor mij zijn de meditatielessen een fijn moment om mijn geest tot rust te laten komen. Het is een perfecte start van mijn (werk)dag. Voor sommigen mensen klinkt meditatie misschien wat zweverig of zelfs een beetje griezelig. Er is in feite niets spannends aan. Het is gewoon een half uur ontspannen liggen of zitten op een matje en luisteren naar Jacquelines begeleide meditatie. Het werkt heerlijk ontspannend. En daarna voel je je juist lekker fit. Kortom, voor mij is het iedere week een goede start van mijn woensdagmorgen. Ik kan het iedereen aanraden en kijk al weer uit naar de lessen na de zomervakantie.” Zij voegt nog toe: “Dat de opbrengst naar een goed doel gaat, maakt deze meditatie dan wel weer extra bijzonder.”

De meditatielessen starten weer vanaf woensdag 6 september, van 08.30 - 09.00 uur in Theater de Speeldoos in Baarn. Vrije inloop; opgeven is niet nodig. Deelnametarief is € 5 per les, dat ten goede komt aan een goed doel.

Nieuws overzicht
Webdesign en sponsoring door RETO Copyright 2020, Stichting Hospice De Luwte