Nieuwe vrijwilligers getraind

01-06-2017

In mei 2017 hebben wij een groep nieuwe enthousiaste vrijwilligers opgeleid tot  zorgvrijwilliger of gastvrouw in het hospice en als vrijwilliger bij De Luwte Thuis. In deze meerdaagse training wordt er uitgebreid  stilgestaan bij thema’s die de basis van dit werk raken, zoals de dood, het sterven, de zorg voor stervenden en hun naasten en zelfzorg. Daarnaast besteden we aandacht aan het beleid bij De Luwte en is een vast onderdeel van de basistraining de Til- en ADL (algemene dagelijkse lichaam verzorging)  training waarin informatie gegeven wordt over de lichamelijke zorg aan de stervende,  hoe hem/ haar te tillen, draaien etc.

Deze training wordt verzorgd door een externe trainer, Pauline Jäger, in combinatie met de coördinator, directie, verpleegkundigen en ervaren vrijwilligers vanuit het hospice.