Gulle gift voor hospice Soest

01-11-2003

SOEST Met de gift van 10 duizend euro van de stichting Vrienden van het ziekenhuis Molendael is de realisatie van een hospice in Soest een stapje dichterbij gekomen. Dit bijzondere woonhuis, waar mensen die lijden aan een terminale ziekte hun laatste dagen in een warme omgeving kunnen doorbrengen, moet begin 2005 openen.
Marjan Haak, voormalig lid van de Provinciale Staten, is dit jaar door de burgemeester gevraagd dit hospice op te zetten. Het hospice moet grotendeels draaiende gehouden worden door vrijwilligers. Het zal plaats bieden aan vier mensen, met een levensverwachting van maximaal drie maanden. Haak is nu druk bezig met het werven van fondsen, om een woonhuis in de omgeving te kunnen kopen voor dit doel.

Volkskrant, 1 november 2003