De Luwte Thuis en NL Geeft

15-04-2014

Stichting De Luwte Thuis collecteert voor het Oranje Fonds
Opbrengst voor De Luwte Thuis en sociale initiatieven in Utrecht

Van 28 april tot en met 3 mei zal De Luwte Thuis voor het Oranje Fonds collecteren in Soest en Baarn. 50 procent van het opgehaalde bedrag maakt het Oranje Fonds direct over naar De Luwte Thuis. Dit geld zal onder andere besteed worden aan de training van nieuwe vrijwilligers. De andere helft van de opbrengst besteedt het Fonds aan sociale initiatieven in Utrecht. Giften worden zo voor 100 procent besteed en blijven altijd dichtbij.

De Luwte Thuis is in 2013 gestart met het inzetten van getrainde vrijwilligers bij mensen die thuis willen sterven. Zij doen dit, naast de professionele hulp, om de mantelzorg te ontlasten .Het afgelopen jaar is gebleken dat mensen hier graag gebruik van maken. “Doordat de vrijwilliger er was, kon ik even op adem komen en wat tijd voor mij zelf nemen! Op deze manier kan moeder, zoals ze altijd heeft gewild, gewoon in haar eigen huis sterven.” Wij doen graag mee met de collecte omdat we enerzijds bekendheid willen geven aan onze stichting en anderzijds om geld in te zamelen  bijvoorbeeld om  nieuwe vrijwilligers te trainen. Wij zullen collecteren in Soest en Baarn. Iedereen kan voor De Luwte Thuis  ook nu alvast een bijdrage overmaken via

Het is voor het eerst dat het Oranje Fonds gaat collecteren. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: “Stichtingen en verenigingen bieden kansen aan mensen die door tegenslag buiten de boot dreigen te vallen. Ze bestrijden eenzaamheid en geven kwaliteit aan het leven. Door nu samen geld op te halen kunnen we hen extra ondersteunen. Alle geldstromen lopen via het Oranje Fonds, wat zorgt voor maximale garantie en fiscaal voordeel voor donateurs.”

Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties in het hele Koninkrijk der Nederlanden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn als beschermpaar nauw betrokken bij het Fonds. Zij bezoeken initiatieven, reiken de Appeltjes van Oranje uit, vieren Burendag en steken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.