Hospice De Luwte De Luwte Thuis


Hospice De Luwte in Soest

Hospice De Luwte

Hospice De Luwte

Hospice De Luwte
Hospice De Luwte is een mooi vrijstaand huis, gelegen aan de Eng in Soest. Het huis biedt woonruimte aan vier gasten. De gasten beschikken over een eigen kamer, waarin ze, als ze dat willen, ook persoonlijke spullen neer kunnen zetten. Verder hebben we een grote woonruimte voor gezamenlijk gebruik. De Luwte beschikt over een prachtig aangelegde tuin, waar iedereen vrijelijk gebruik van kan maken. In deze tuin staat een tuinhuisje: een ruimte om je terug te trekken, met elkaar te zijn of bijvoorbeeld met elkaar te eten.
Wij hebben in huis ook een logeerkamer, zodat naasten de mogelijkheid hebben om in huis te blijven slapen.  We hanteren geen bezoektijden, bezoek voor de gasten is altijd welkom.

Voor wie is De Luwte?
Iedereen is welkom in De Luwte ongeacht levensovertuiging of achtergrond.

Palliatieve zorg
Palliatieve zorg is de zorg voor mensen in de laatste fase van hun leven. Genezen is niet meer mogelijk. De zorg of behandeling richt zich op een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven tijdens ziekte en sterven. Er is aandacht voor lichamelijke klachten, gevoelens van angst en verdriet, verwerking van de ziekte en vragen rondom leven en dood. Heel belangrijk in de Palliatieve zorg is ook de zorg voor de naasten.

Wie werken er in Hospice de Luwte?
In het hospice zijn 24 uur per dag vrijwilligers aanwezig. Zij bieden ondersteuning en begeleiding aan de gast en zijn naasten. De coördinator vrijwilligers zorgt voor de begeleiding van de vrijwilligers. De directeur en adjunct-directeur zijn het aanspreekpunt voor iedereen in huis. De medische zorg gebeurt door de eigen huisarts van de gast. De verpleegkundige zorg wordt, waar geïndiceerd, geleverd door personeel van Zorg aan Huis van Lyvore.  Een vast team van verpleegkundigen en verzorgenden is vanuit Lyvore verbonden aan het hospice.

Hospice de Luwte maakt gebruik van de klachtenregeling van de VPTZ. Voor meer informatie verwijzen we u naar de directie.

Webdesign en sponsoring door RETO Copyright 2019, Stichting Hospice De Luwte